MIRACLE IS COMING SOON…

Na začátku března se u Šotka (nakrátko) ubytuje nová kolekce Asportuguesas. Jste připraveni nechat se okouzlit a začít odstřihávat metr, abyste nepropásli ten moment, až TO PŘIJDE…?

Na veletrhu v Miláně, ve vzdáleném koutě výstavní haly, jsme objevili dokonalý ráj. Potůček zručel, ptáčci cvrlikali a vzrostlý dub korkový těsně vedle kaučukovníku svorně nechali jemný vánek pohrávat si s jejich listy. Koutek, kde svět byl naprosto v pořádku. Koutek, ve kterém se chcete schovat a jen čerpat čistou přírodní energii. A z tohoto kouzelného koutku boty, které vás přesně tou čistou energií obklopí…

PODEŠEV

Podešev Asportuguesas je ze směsi přírodního korku a přírodního kaučuku. Korek dodává podešvi dokonalé vlastnosti: je hypoalergický, nevstřebává do sebe ani prach ani roztoče a velice jednoduše se udržuje. Navíc má velice nízkou vodivost zvuku, tepla a vibrací. Je tedy dobrým tepelným izolátorem a tlumičem otřesů. Korek se z dubu získává postupným ručním seřezáváním kůry v devítiletých cyklech. Dělníci, kteří se o stromy s láskou a péčí starají, si své řemeslo předávají z otce na syna a stromy se tak ve zdraví dožívají až 300 let.

Přírodní kaučuk se získává úpravou surového kaučuku (latexu), který se nechává skapávat z nařezané kůry tropického stromu kaučukovníku brazilského. Výsadba kaučukovníku v tropech pomáhá chránit biodiverzitu a neškodí tropické krajině tak, jako například palma olejná.

Vrchní část boty je pohlazením pro všechny, kteří s láskou pečují o naši planetu a jejich přáním je udržet co nejvíce přírodních krás pro naše děti. Materiál, který Asportuguesas používají na svrchní část boty je vyrobený z recyklovaných plastových lahví, přírodní vlny, kaučuku a dalších udržitelných materiálů.

Stylový design

Vyrobeno s ohledem na přírodu

Sledujte nás na facebooku