Cirk La Putyka 

V době, kdy malopodnikatelé trpí, umělci jsou nešťastní a celý kulturní svět strádá, vymysleli Cirk La Putyka úžasný projekt Oživujeme výlohy: “Taky byste pro kousek kultury šli světa kraj?

Stačí, když se dnes po cestě z práce nebo podvečerní vycházky se psem budete pozorně dívat okolo sebe. 👀 Možná se vaše cesta střetne s výlohou toho obchodu nebo kavárny, kterou budou zrovna oživovat naši umělci a akrobati. 🤸
A tak jsme včera nadšeně půjčili umělcům výlohy prodejny Šotka v pasáži Oasis na Florenci.

Akce neměla kvůli zákazu shromažďování a shlukování žádnou propagaci, takže vlastně byla jen takovým malým zpestřením pro kolemjdoucí, kteří šli nakoupit do Alberta nebo z práce domů. Přesto se ale u výlohy zastavilo v průběhu večera pár desítek kolemjdoucích, kteří se nechali pohltit příjemnou atmosférou připravenou stepaři z tanečních škol.
Kouzlo večera bylo umocněno momentem, kdy ostraha pasáže na nás přišla s argumentem, že “stepování, které probíhalo od 17:30 do 19:30 rušilo klid pasáže”. Nechtěli jsme ostrahu zneklidňovat tím, že bychom jim prozradili tajemství, že si spletli lokalitu a nehlídají hřbitov. Mladé stepaře nezastavilo ani vypnutí světel. Stepovali dál a mezi umělci a kolemjdoucími se vytvořila neopakovatelná a kouzelná atmosféra.

Jsme pyšní, že jsme se mohli alespoň takto málo zapojit do nádherného uměleckého projektu. Poskytnout výlohu bylo to nejmenší, ale pocit z krásné akce nás a kolemjdoucí bude určitě minimálně pár dní ještě hřát.

Sledujte nás na facebooku

Sledujte nás na facebooku