Ten Points 

Krásné a úžasně pohodlné – s příběhem – vyrobené v Portugalsku – podle švédského designu – z kůže zpracované ekologickými metodami – barvené přírodními barvami – ručně šité – s láskou balené – prostě neodolatelné smile .

Když se řekne „švédské boty“, tak si málokdo něco konkrétního představí. Ale když se řekne boty Pipi Dlouhé punčochy, tak si drtivá většina z nás představí nádherné boty z kvalitní kůže, které Pipi koupil její tatínek černošský král o několik čísel větší, na šněrování, celoroční…

Hlavně boty, které vydrží úplně všechno, co si Pipi vymyslí (a nevymyslí toho málo). A já jsem přesně takové boty našla. Švédské boty Ten Points.

Už když jsem otevírala krabici s párem Ten Points, který jsem si na testování vybrala, bylo mi jasné, že to jsou prostě boty s příběhem. Vypadla na mě kartička s vyraženou bronzovou zástěrou. Z druhé strany kartičky byla jen krátká poznámka:

 

Gratulujeme

Stali jste se novým majitelem exklusivního páru bot navrženého ve Švédsku a vyrobeného v Evropě. Každý pár je jedinečný, ručně vyrobený z přírodní kůže, čímž získává svůj charakteristický vzhled a kouzlo originality.

Noste je s hrdostí a pečujte o ně s láskou.

Ve světě ovládaném zkratkami jsme si zvolili cesty málo prošlapané. Každý pár, který nese logo Ten Points, je navržen ve Švédsku a vyroben v Evropě ruční, poctivou prací za použití udržitelných metod.

První dojmy

Musím uznat, že text podnítil moji zvědavost a ta zástěra ji nechala naplno rozhořet. Co znamená kožená zástěra a udržitelné metody výroby? Zavolala jsem majitelce obchodu, paní Květě Machytkové, aby mi příběh Ten Points dala v plné kráse…

Když si boty na veletrhu v Miláně vybírala, prezentace na stánku Ten Points vypadala tak, že urostlí, svalnatí, modroocí a vousy obrostlí seveřani oblečení do kostkovaných flanelových košil a kožených zástěr vysvětlovali přihlížejícím (převážně – pochopitelně) dámám, jakým způsobem pracují s kůží.

O kůži mluví jako o „rostlinné“, protože při procesu jejího činění nepoužívají chrom ani chemické prostředky a kůži barví rostlinnými barvivy: kurkumou, pampeliškou, a dalšími přírodninami.

Příběh zafungoval, do bot jsem se zamilovala, aniž bych je měla na noze. Stačí, když si představím toho svalnatce u kádě v kožené zástěře… 

Po pár dnech náročného testování

Zkusím vám teď „naprosto nezaujatě“ popsat, jak se noha v kouzelné botě Ten Points cítí.

Při nasazování boty mě napadlo, že kdyby byl po straně boty zip a člověk by se nemusel pokaždé zašněrovávat do tkaniček, tak by to bylo uživatelsky mnohem příjemnější. Hned jsem tuto myšlenku zaplašila.

Za prvé by zip poškodil čistý design boty a za druhé – já přece „nechci zkratkovitost“, já chci po cestě málo prošlapané, když už mám to privilegium, že je můžu mít na noze. Takže dobrá zpráva – jsou bez zipu!

Jakmile jsem nohu zavázala dovnitř, odměna za snahu se dostavila. Botu jsem si utáhla přesně podle mého hubeného kotníku, takže odpadávají starosti, jakými ponožkami budu tyto boty vycpávat.

Naopak v oblasti prstů mají boty dostatečný prostor a nic mi nenutí palce k úskoku směrem k malíčkům.

Luxusní komfort pohodlí. Podpatek má výšku „přesně akorát“. Není ani vysoký, ani nízký, perfektně se na něm chodí i po kočičích hlavách a sprintuje na tramvaj.

Jediné, co v nich úplně nejde, je sprintovat na tramvaj na sněhu. To prosím v Pandorách 60001-719 nezkoušejte. 11. ledna napadlo dost sněhu a já jsem chtěla vyzkoušet, jaké to s nimi bude na sněhu.

Vyteplila jsem si je vložkou z beránka (jako celoroční kožené boty bez vyteplení jsem si nedělala moc iluzi, že mě budou vyhřívat) a teplými ponožkami. Podešev je ale hladká a na ušlapaném čerstvém sněhu plní Pipiiny boty funkci saní. Každopádně pokud chcete hodně lidem ve vašem okolí udělat veselý den, určitě je vemte na sebe i ve sněhu.

Závěrečné hodocení

Boty jsem poctivě testovala, Pipi Dlouhá punčocha by na mě byla pyšná, vůbec jsem je nešetřila, trápila je a trápila. Několikrát pořádně zmokly, brodily se roztávajícím sněhem a sušily se na sušáku na boty. Není to na nich vůbec poznat. Jsou pořád stejně kouzelné, navíc kůže v oblasti kotníku krásně změkla a vytvarovala se přesně podle nohy.  

Atraktivní barva

Kvalitní, ručně vyráběné kožené boty

Sledujte nás na facebooku