Rieker Remonte D0972 

První pár bot, který jsem podrobila detailnímu testování jsou boty od značky Rieker a současně jejich prémiové řady Remonte.

Zaujaly mě na první pohled provedením: člověk tak nějak od kotníkové šněrovací boty očekává, že zip bude na vnitřním kotníku.

Tento pár ale zip přiznává na první dobrou a dělá z něj zajímavý designových prvek. 

Další důvod mojí volby tohoto testovacího páru je barva. Nerada se oháním módními trendy, ale tahle barva je letos (a myslím nejen letos) prostě “must have”. Navíc kombinace se světlou podešví je moc lákavá a já jsem byla zvědavá, co chůze po pražských chodnících a zabahněných lesoparcích s ní udělá.

Posledním argumentem pro tyto boty (jak jsem se před měsícem domnívala) bylo samozřejmě riekerovské pohodlí a stélka z paměťové pěny.

První dojmy

Ještě než jsem si boty poprvé obula, přepadla mě obava, že ač mám velmi úzké chodidlo, bude mi vadit zužování boty ve špičce. Jaro i léto trávím převážně v botách s tenkou podrážkou a rovným střihem, proto boty, které naznačují, ze palec na noze bude nucen intimně komunikovat s “ukazováčkem” mi nebudou úplně vyhovovat. Byla jsem ale přesvědčená, že kvůli jejich designu a recenzi to “dám”. O to větší bylo moje překvapení, když všechny prsty (včetně palce) měly svůj obvyklý “taneční prostor”.

Stélka z paměťové pěny vždycky příjemně překvapí i když víte, do čeho jdete (a strkáte nohu). Chodidlo se do ní ponoří a celým tělem projede vlna, jako když stoupneme na nejměkčího plyšáka, tedy pocit, který moc často nezažíváme, ani když máme děti. To většinou totiž bývá kostička lega, co se vyskytne z ničeho nic pod naším chodidlem a to je pak úplně jiná vlna…

Po pár dnech náročného testování

Na boty jsem si okamžitě zvykla. Až překvapivě rychle jsem o nich vůbec nevěděla. Dozvěděla jsem se o nich v moment, kdy mi na chodníku trochu podjela noha a já opravdu moc doufala, ze to byl mokrý list.

Nebyl. Bylo to… Blesklo mi hlavou, že to nebude tak zlý, že TO bude jen zespoda. Nebylo. Ale výzva to teda byla každopádně. Uspěla jsem a na bílé gumě byla už jen zašlá šmouha. Nešla dolu ani pastou na zuby s fluorem (to jsem našla v nějakých radách našich babiček), počítám, že ten pes, který TO tam zapomněl, měl hodně agresivní večeři.

Naštěstí na prodejně mi holky poradily a šmouhy zmizely. Ten zázrak Vám taky prozradím: je to Reinigungscreme od Collonilu. Vzala jsem s tím zároveň všechny tenisky, co jsme doma měli a máme několik párů úplně nových tenisek.

Závěrečné hodnocení

Musím říct, že z těchto bot jsem opravdu nadšená. Před prvním obutím jsem je vzorně naimpregnovala a úžasně drží vodu. Jsou pohodlné a měkké na došlap. Argument pro ně navíc, na který jsem přišla s nošením, je, že dokonale obejmou nohu kolem dokola. Nosím k nim nejčastěji úzké černé kalhoty a koženou bundu, koupila jsem si k nim ve stejné barvě pletenou širokou šálu a cítím, že mám dokonalý každodenní outfit.

Atraktivní barva

Stélka z paměťové pěny

Přiznaný designový zip na vnější straně chodila

Řada Remonte je prémiová edice značky Rieker

Sledujte nás na facebooku